Скільки насправді коштуватиме перейменування вулиці?

Існує багато міфів з приводу проблематичності перейменування вулиць. Основні з них: перейменування нібито створить масу незручностей, клопоти з документами для звичайних мешканців вулиці, яку хочуть перейменувати; при перейменуванні вулиць необхідно буде заплатити з міського бюджету сотні тисяч гривень. Невже ця процедура дійсно настільки складна та дорога? Чи може зумисно перебільшена?
 
Скільки насправді коштуватиме перейменування вулиці?
 
При перейменуванні вулиці, її жителям не потрібно буде шикуватися в чергу до бюро технічної інвентаризації чи до паспортного столу, щоб виправити адресу в документах. Адже тривалість процедури перереєстрації не обмежена в часі. Перереєстрацію мешканець вулиці можепроходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто колиу людини виникає потреба звернутись до паспортиста. Ті мешканці, які захочутьодразу після прийняття міською радою відповідного рішення замінити назви вулиць у своїх документах, матимуть змогу провести всі дії самостійно, звернувшись до виконкому міськради, який зобов’язаний надати виписку до паспорта про перейменування вашої вулиці. Інший варіант – переоформлення паспорта через ЖРЕП, заплативши 85 копійок за зміну штампів (+ близько 3 гривень за послуги ощадкаси, від сплати яких, до речі, може звільнити міська рада).
Зміна поштової адреси вашого будинку згідно чинного законодавства не є підставою для того, щоб переробляти свідоцтво на право власності. Усі документи, які знаходяться на руках у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають. При будь-яких діях із нерухомістю (майно продається, дарується, передається у спадщину), коли людині за законом необхідно звертатися до БТІ, місцева рада безкоштовно видає мешканцям довідки про здійсненеперейменування вулиці, які нотаріусидолучають до справи. В результаті, у витязі з реєстру прав власності вказується колишня адреса, а при оформленні нотаріальних договорів нотаріус,на основі рішення сесії міської радияке буде у кожного нотаріуса,вказуватиме нову.Так само при зміні назви вулиці не потребують термінового переоформлення документи, видані архітектурою та земельним відділом.
Що ж стосується підприємців, офіційна зміна назви вулиці – не є підставою для визнання будь-яких документів недійсними, тобто не буде становити ніяких проблем ні для ДПІ, ні для самих підприємців. Чинним законодавством не передбачено обов’язкового внесення змін до свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності або ліцензію, яку має суб’єкт господарювання, на здійснення певного виду господарської діяльності у разі зміни назви вулиці, номерів будинку.
Скільки насправді коштуватиме перейменування вулиці міському бюджету?


Для міста статтею витрат на вирішення цього питання є виготовлення нових табличок з номером та назвоювулиці.А от скільки у нас збереглося старих табличок? Хіба вам жодного разу не доводилось блукати вулицею, шукаючи потрібний номер, коли навколо траплялися лише будинки без нумерації? Для Чернівців, на жаль, це є звичним явищем. Міській владі потрібно було давно оновити таблички-вивіски. Перейменування вулиці – прекрасний привід для цього. Адже після ухваленого рішення сесії управління житлово-комунального господарства замовляє і встановлює таблички-вивіски з новою назвою. Вартість такої таблички у Чернівцях, як повідомили у одному з міських ЖКГ,  на сьогодні становить приблизно 170 гривень.Отже, в сумі, наприклад, перейменування бульвару Героїв Сталінграду  коштуватиме міському бюджету всього 4080, що є незначною витратою для міста (для порівняння, святковий концерт Тото Котуньо до 600-ліття Чернівців коштував приблизно 50 тис. євро, а одна телевізійна трансляція засідання сесії Чернівецької міської ради коштуватиме 24 тис. гривень).
Що ж стосується заміни таблички у приватному секторі, то це питання вирішує сам власник. Органи влади можуть йому лише рекомендуватизмінити табличку. Немає такого закону, який би зобов’язував його це робити.
Після цих беззаперечних фактів, можна з упевненістю сказати, що складність перейменування вулиці просто свідомо перебільшують. Можливо, для когось сума (0,85 коп.), яку необхідно витратити на перереєстрацію, значна, враховуючи нестабільну ситуацію в країні. Але тільки коли духовне збагачення українців стане первинним, тоді буде покращення матеріальне. Діти та молодь повинні виховуватись не на іменах активних борців з Незалежністю України, а вшановувати пам’ять Видатних Українців. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте