Буковинській владі байдужі Закон та інтереси людей

«Турбота про українців замінюється політичною доцільністю. Таке враження складається, коли спостерігаєш за діяльністю влади, у більшості випадків презентованої „регіоналами“. Це ж стосується і Чернівецької області. Зокрема, останніх подій в обласній раді, де минулого тижня керівництво ОДА, по-суті, здійснило спробу захопити контроль над обласним бюджетом. Приховуючи свої наміри гарними обіцянками щодо збільшення видатків на соціальну сферу, керівник фракції Партії регіонів Георгій Галиць, а згодом і голова ОДА Михайло Папієв оприлюднюють заяви, у яких звинувачують опозицію у небажанні „поліпшувати життя краян вже сьогодні“.

Гучні та пафосні звинувачення з боку влади, однак, розбиваються об низку фактів.

По-перше, очільники області могли би поцікавитися, чи їхні ініціативи не суперечать чинному законодавству. Як виявилося, буковинські „регіонали“ та їх сателіти могли двічі порушити Закон. На щастя, в облраді є опозиція, зокрема, фракція Всеукраїнського об'єднання „Свобода“, яка вказала владним мудрагелям, що намагання узурпувати двома особами обласний бюджет суперечить частині 17 статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні“, а також частині 3 статті 15 Закону України „Про доступ до публічної інформації“. Цікаво, хто б мав понести відповідальність за порушення чинного законодавства у разі, якщо запропоновані зміни до бюджету було би ухвалено?

По-друге, звинувачення у надмірних „амбіціях і сумнівній політичній доцільності окремих депутатів обласної ради, які зірвали проведення сесії обласної ради“, що не дозволило отримати додаткових коштів для бюджетної сфери області, дивно лунає з вуст людини, яка представляє політичну силу, що довела країну до зубожіння та падіння у всіх міжнародних рейтингах. Дивно, чому питання виділення додаткових коштів на соціальні видатки так гостро постало саме зараз, а не раніше? Невже керівники структурних підрозділів облдержадміністрації „раптово“ усвідомили, що освіта, медицина, соціальна сфера потребують додаткових коштів? Чому ці проблеми не вирішували раніше?

По-третє, чому в. о. голови облради в терміновому порядку після репліки голови ОДА закриває сесію, не давши мені як керівникові фракції висловити нашу позицію з мотивів голосування і не ухвалює рішення про перерву для консультацій між головами фракцій заради визначення спільної та узгодженої позиції.

По-четверте, обласна влада, схоже, вирішила погратися у мовчанку із опозиційними силами. Більшість ініціатив опозиції, зокрема і ВО „Свобода“, ігноруються. Згадаймо низку соціальних пропозицій, за які провладні депутати не бажали голосувати. У цих випадках йшлося про „неправильну“ соціальну політику в краї? Чи варто говорити про політичну доцільність, мовляв, „усе добре в області має робитися лише “регіоналами», іншим – зась"? Після численних закликів до згуртування довкола розв'язання проблем мешканців області крайова влада свідомо шукає та провокує конфлікти, результатом яких є не «покращення життя вже сьогодні», а виключно – політична доцільність та владні амбіції кількох осіб".

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте