«Свобода» не порушуватиме Закони України

Фракція Всеукраїнського обєднання «Свобода» у Чернівецькій обласній раді не порушуватиме Закони України на догоду владі. Так прокоментував виступ депутата Чернівецької міської ради від Партії регіонів Василя Дутчака голова фракції ВО «Свобода» у крайовому парламенті Назар Горук.

«Ми знову чуємо звинувачення у бік опозиції стосовно небажання підтримати ініціативу обласної влади щодо внесення змін до бюджету, які пропонувалися під час засідання позачергової сесії 14 липня. Я вкотре хочу наголосити – досить дурити себе та людей. У першу чергу лють регіоналів та їх сателітів викликана тим, що опозиція не дозволила двом особам, а саме – губернаторові та голові облради, захопити контроль над обласним бюджетом», — зазначив свободівець.

За словами Назара Горука, влада намагається приховати справжні наміри скликання позачергової сесії та перенести акценти з вкрай важливих питань, що стосуються кожного мешканця області, в емоційну площину. На думку політика, такі дії влади є зразком брудних технологій очорнювання опонентів, запозичені у КДБ. «Влада гадає, що може біле назвати чорним, і всі змушені це визнати. Такого вже не буде. Якщо ж хтось із сценаристів цієї невдалої вистави сумує за КДБ-івськими методами, «Свобода» може нагадати, що ми живемо в іншій країні», — наголосив Назар Горук.

Голова фракції ВО «Свобода» у Чернівецькій обласній раді додав, що влада навмисно та свідомо пішла на порушення низки Законів України. Йдеться про недотримання статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також статті 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». ВО «Свобода», на відміну від діючої влади, не може дозволити, аби рішення будь-якого владного органу суперечили чинному законодавству.

«Свобода» не порушуватиме Закон. Навпаки, ми завжди слідкуватимемо, аби Закону дотримувалися усі, включно з керівництвом крайової влади. Цікаво, а якщо б регіоналам вдалося протягти запропоновані незаконні зміни до бюджету, хто б за це поніс покарання – губернатор, заступник голови облради, чи ті, хто за це проголосував? Влада – це не вседозволеність. На жаль, про це часто забувають. Але ми постійно про це будемо нагадувати», — підкреслив Назар Горук.

Крім того, політик звернув увагу на небажання влади та провладних депутатів рад різних рівнів підтримувати будь-які ініціативи опозиції. Як приклад, Назар Горук зазначив, що під час засідання 10 сесії міської ради VI скликання секретар міськради відмовив низці депутатів облради взяти слово та спростувати звинувачення з боку влади.
 
Прес-лужба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

1 коментар

Святослав Вишинський
Методи КГБ ефективно працювали і працюватимуть у всіх державах без винятку — і не в останню чергу в т.зв. «демократичних». Утім, не слід настільки недооцінювати спеціальні служби, щоби постійно асоціювати їх лишень із силовими методами управління.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте