Єдиний кандидат від опозиції повинен відповідати критеріям, визначеним Угодою про спільні дії об'єднаної опозиції

Майбутні кандидати в депутати Верховної Ради від опозиції повинні відповідати усім критеріям, які визначені Угодою про спільні дії об'єднанної опозиції. Місія, яку візьмуть на себе ці люди є вкрай важливою та відповідальною. На цьому 23 травня наголосив керівник Чернівецького обласного виборчого штабу Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Назар Горук під час спілкування з журналістами.

«Ми повинні розуміти, що до кандидата від опозиції буде прикута надзвичайно прискіплива увага деяких структур, чинитимуть провокації, шукатимуть чи вигадуватимуть компромати. Тому ця людина, як писав Шевченко, не повинна мати й зерна неправди за собою», – зазначив Назар Горук.

За словами націоналіста, ВО «Свобода» готова висунути своїх кандидатів на кожному з виборчих округів у Чернівецькій області. «Однак, – наголосив Назар Горук, – ми ведемо перемовини з опозиційними силами краю щодо визначення найоптимальнішої кандидатури по кожному округу. Ця людина повинна бути патріотом, порядною, принциповою, фаховою, мати громадський авторитет та бездоганну репутацію й нести відповідальність, як перед громадою, так і перед опозиційними силами».

Свободівець також повідомив, що опозиційному кандидатові неприпустимо використовувати методи влади: підкуп виборців гречкою, борошном чи продуктовими наборами й фуршетами, таємні домовленості, ігнорування союзників та приховування реального стану речей.

«Ми не хочемо підтримувати тих кандидатів, стосовно яких не впевнені щодо їхньої можливої співпраці з владою. Відтак, ми не можемо нести відповідальність за них, а отже й рекомендувати нашим партійцям та прихильникам підтримувати таких кандидатів», – підкреслив Назар Горук.
Прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода»

2 коментарі

Святослав Вишинський
«Згідно з результатами соціологічного опитування, проведеного кафедрою політології та державного управління Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича за участі експертів Чернівецького міського центру культурно-освітніх ініціатив „Метасвіт“ та Центру євроатлантичної інтеграції та безпеки, виконувач обов'язків голови Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об'єднання „Свобода“ Назар Горук має найвищий рівень довіри серед опозиційних політиків області.

На запитання „Якщо у вашому окрузі балотуватимуться такі кандидати, то за кого Ви проголосуєте?“ у 201 виборчому окрузі (м. Чернівці) за Назара Горука готові віддати голоси 29% респондентів. Окрім того, діяльність свободівця підтримують 15,4% опитаних мешканців міста Чернівці. У 202 виборчому окрузі, до якого входять частина Сторожинецького, Вижницький, Кіцманський та Путильський райони за Назара Горука як кандидата в депутати до Верховної Ради готові проголосувати близько 15% опитаних краян.

Згідно з результатами проведеного дослідження Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ на парламентських виборах готові підтримати 6,7% чернівчан та 7,7% мешканців області».

(«Назар Горук має найвищий рівень довіри серед опозиційних політиків Буковини», «BukNews», 31.07.2012)
Святослав Вишинський
«26 липня 2012 року відбулася спільна прес-конференція голови Всеукраїнського об'єднання „Свобода“ Олега Тягнибока, голови Ради Об'єднаної опозиції „Батьківщина“ Арсенія Яценюка, керівника Центрального штабу Об'єднаної опозиції „Батьківщина“ Олександра Турчинова. <...> Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ та Об'єднана опозиція „Батьківщина“ домовилися про формат участі у парламентських виборах, взаємне непоборювання у виборчій кампанії, взаємодію у забезпеченні чесності виборів і співпрацю у Верховній Раді VII скликання. <...>

I. Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ та Об'єднана опозиція „Батьківщина“ беруть участь у парламентських виборах 2012 року двома виборчими списками. Перший формується на основі партії Всеукраїнське об'єднання „Батьківщина“, другий – Всеукраїнським об'єднанням „Свобода“.

II. Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ та Об'єднана опозиція „Батьківщина“ узгодили між собою кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах, список яких буде затверджено на передвиборчих з'їздах. Від об'єднаної опозиції „Батьківщина“ в одномандатних виборчих округах балотуватиметься 190 кандидатів у народні депутати, від ВО „Свобода“ – 35 кандидатів.

III. Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ та Об'єднана опозиція „Батьківщина“ координуватимуть свої дії, зокрема, в окружних та дільничних виборчих комісіях, при організації роботи спостерігачів з метою забезпечення дотримання законодавства, рівних можливостей для всіх учасників виборчого процесу на всіх його стадіях та чесного, прозорого і справедливого встановлення результатів виборів. <...>

V. Всеукраїнське об'єднання „Свобода“ та Об'єднана опозиція „Батьківщина“ домовилися про повну взаємодію у Верховній Раді VII скликання задля повалення режиму Януковича та погодять список спільних пріоритетних законопроектів, за які голосуватимуть у повному складі».

(«Тягнибок і Яценюк узгодили кандидатів, які непоборюватимуть один одного», «BukNews», 26.07.2012)

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте