Досить мовчати! Досить чекати! Ставаймо до дії!

«Сьогодні перед всіма нами стоїть вкрай важливе та доленосне завдання, яке визначатиме подальшу долю наших дітей, Буковини, України. Сьогодні нам кидають виклик, кидають виклик усій Україні ті, хто ненавидять та прагнуть знищити все українське.

Вони нищать нашу культуру, освіту, науку. У Чернівцях вони вже знищили українські книгарні. Вони готові, і ми є свідками того, знищити українську мову в Україні. Я кажу не про зовнішніх ворогів. Це наслідок нашої толерантності та політкоректності протягом 20 років.

У цій залі є набагато старші та поважніші од мене люди. Однак прожиті мною нелегкі роки, дозволяють зробити кілька висновків:

— той, хто нищить твою родину – є ворог!
— той, хто нищить твою душу – є ворог!
— той, хто, прийшовши на твоє запрошення у твою хату, поводить себе як ґазда, принижуючи тебе, – є ворог!

Я походжу з родини, яка повноцінно відчула на собі усі «прєлесті» совєтчини, комуністів та кадебістів. Однак у моїй родині кожен знав: хочеш кращого життя – поборюй ворога!

Сьогодні в усього українства є один ворог – банда на чолі з Януковичем. Якщо ми промовчимо, чекатимемо, завтра не буде України, про яку мріяли наші герої.

Перед нами усіма стоїть завдання: не дозволити банді вкрасти майбутнє наших дітей, нашої держави. Від кожного з нас залежить, чи зможемо ми побороти ворога та виправдати сподівання мільйонів українців, які довіряють нам своє майбутнє.

Ми переконалися, що режим не побороти так званими «демократичними» методами: мітингами, протестами, не дали результату і голодування. Бандит розуміє лише силу.

Що наразі ми можемо протиставити банді?

1. Згуртованість, послідовність та принциповість у наших діях. До кожного мешканця Буковини необхідно донести неупереджену інформацію щодо реального стану справ в країні та області. Зокрема, Чернівецька обласна організація ВО «Свобода» вже розпочала кампанію «Від дверей до дверей» у рамках акції «Україна без Януковича».

2. Кандидати від опозиційних сил повинні відповідати критеріям, визначеними Комітетом опору диктатурі на Софійській площі. У жодному випадку не можна допустити практики «здавання округів» владі, через висування відверто слабшого кандидата. Ми спільно нестимемо відповідальність за кожного майбутнього депутата, які пройдуть до Парламенту від опозиційних сил. «Тушкування», яке вже завдало стільки лиха Україні, не повинно мати місця в оновленій Верховній Раді.

3. Ми повинні вже розпочати формування структур та підбір активістів страйкових комітетів, у разі, якщо через спотворення результатів виборів, в країні відбуватимуться масові акції протесту.

4. Крім того, пропоную розпочати формування кадрового резерву для виконавчої влади області.

5. Також пропоную створити спільного опозиційного інформаційно-аналітичного центру, який збиратиме усю необхідну інформацію, розроблятиме пропозиції для скоординованих дій опозиції, та забезпечуватиме інформаційну кампанію.

Не має значення, хто і де з нас буде після виборів. Має значення лише одне – що ми зробимо після виборів.

У своєму житті я керуюся максимою: Хочеш змінити світ – почни з себе. Сьогодні я закликаю всіх: Хочете змінити Україну – почніть з себе.

Досить мовчати! Досить чекати! Ставаймо до дії!

Слава Україні!» 20/07/2012 р. Виступ на форумі депутатів Чернівецької області

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте