Хто кого кидає?

Товариство! Оцініть ситуацію! Наші «колеги» по опозиції (За Батьківщину), які в останній момент віддали нам (Свободі) найважчий округ на Буковині — 203 (70% румуномовних жителів), зараз висунули по ньому свого кандидата — Паламаря І.С.

От що нам робити???????????????????????

30 коментарів

Святослав Вишинський
Вимагати від «Батьківщини» впливу на їхнього представника або виключення його з партії. В іншому разі (якщо це юридично можливо), за погодженням з керівництвом — заявити свого кандидата на чернівецькому або ін. округу. Такий хід справи мав би змусити колег із опозиції вирішити свої внутрішньопартійні питання в оперативному режимі і повернутись до визначального консенсусу. Формальне виключення кандидата з партії позбавить його ореолу приналежності до опозиції, на чиєму імені він воліє вести кампанію. Виключення з партійних лав не є якоюсь складною процедурою, тоді як потенційне заявлення кандидата від ВО «Свобода» в Чернівцях або Кіцмані щонайменше зіпсує гру «Батьківщині» — а це достатній стимул форсовано провести внутрішньопартійний аудит і залагодити ситуацію. Ці питання, гадаю, вже вирішуються на найвищому рівні, однак у будь-якому разі честі об'єднаній опозиції не роблять.
Святослав Вишинський
Святослав Вишинський
"… У прес-службі Чернівецького виборчого штабу Об’єднаної опозиції повідомили, що 07 серпня бюро Чернівецької обласної партійної організації ВО «Батьківщина» задовільнило заяву Івана Паламаря про його призупинення членства в партії. <...> У розпорядження ОПОРИ потрапила копія цієї заяви. Зокрема, там йдеться про те, що кандидат «вирішив йти самовисуванцем після консультацій з жителями, за якими він був закріплений як депутат обласної ради», а рішення призупинити членство в партії прийняв для того, щоб «не зашкодити домовленостям Об’єднаної опозиції з партнерами»". («Об’єднана опозиція та „Свобода“ не поділили округ (фото)», «BukNews», 08.08.2012)
Маріанна Антонюк
Пан Назар помиляється двічі. Перше: Об'єднана опозиція «Батьківщина» не висувала Івана Савича Паламаря в кандидати в народні депутати. Як відомо, кандидатів висуває з'їзд. А на з'їзді його прізвища по цьому округу не звучало.
І друге: колеги по опозиції нікому нічого не «віддали» — усе відбувалося згідно з домовленостями. Хто відчував силу перемогти на окрузі — той і зголошувався до боротьби.
Було б добре, щоб політичні діячі дотримувалися точності у висловлюваннях.
Святослав Вишинський
Ви розумієте, що від таких тлумачень разить софістикою: за подібною логікою представники Всеукраїнського об'єднання «Свобода» могли спрямувати свої кандидатури як «самовисуванці» по всіх округах Галичини і Волині згідно «букви» домовленостей — і яка би їм тоді була ціна? Опозиція в нинішній ситуація повинна співпрацювати, а не шукати інструментів як одне одного підманути — саме для цього і було сформульовано відповідні домовленості. Цікаво, що б Ви писали, якби «самовисуванцем» по Чернівцях пішов Назар Горук — як мінімум, що це би «відбирало» голоси опозиції? Зрештою, у Всеукраїнському об'єднанні «Батьківщина» існує яка-небудь партійна дисципліна, адже перебування в партії згідно її статуту до чогось зобов'язує?
Святослав Вишинський
Приклад вирішення аналогічної ситуації Всеукраїнським об'єднанням «Свобода»:

«Депутати Львівської облради від „Свободи“ Михайло Задорожний і Остап Канака, які йдуть на вибори як самовисуванці по округах „Батьківщини“, є зрадниками. Про це на прес-конференції заявив лідер „Свободи“ Олег Тягнибок, повідомляє Zik.ua. За його словами, висунення цих кандидатів є несанкціонованим, оскільки не погоджувалося „Свободою“ і її партнерами з „Батьківщини“. <...>

Він додав, що відповідно до домовленостей з „Батьківщиною“, „Свобода“ висунула своїх кандидатів лише на чотирьох округах Львівщини. Ті ж представники „Свободи“, які вирішили йти самостійно, будуть оголошені зрадниками і виключені з партії. За словами Тягнибока, Задорожний і так не є членом об’єднання, а Канаку політвиконком виключив з партії, як тільки дізнався про його рішення само висуватися».

("«Свобода» відреклася від «зрадників», які самовисуваються по чужих округах", «Українська правда», 21 серпня 2012)

Що насправді відрізняє правих і «ліберальних» політиків у будь-чому, так це елементарна рішучість та оперативність у діях. І це дуже показово для країни, де майже звикли до латентної посередньості.
Михайло Шморгун
ОО -«Ми сіли розмовляти...», довго дискутували, дійшли компромісного рішення, розцілувались, за очі послали один одного на… і зробили, як вигідно тим у кого є бабло…
ПР — «Ми сіли розмовляти»… говорив смотрящій, рішення навязали, розцілувались, за очі послали один одного на… і зробили, як сказав смотрящій, як вигідно тим у кого є бабло…

— Два телефонних дзвінка на протязі 15 хв. І скажіть після цього, Шо робити? Хто винний і коли ЦЕ ВСЕ закінчиться?..
Святослав Вишинський
Доти, доки виборець не зрозуміє, що слід голосувати за альтернативні політичні сили та альтернативних кандидатів. Двопартійні баталії тільки доводять, що обидва півні варті одне одного.
Маріанна Антонюк
коли політик хоче щось зробити — він робить. А не розпачливо скаржиться потенційним виборцям «мене образили, що робити?» А якщо він хоче просто поговорити на свою користь — він постить отакі «глибокодумні» блоги.
Ігор Гамаль
Ок кеп. Що зробила чернівецька батьківщина за останні 10 років?
Святослав Вишинський
«Риторична» відповідь на риторичне запитання:

Михайло Шморгун
На відміну від багатьох кандидатів (як від влади, так і від опозиції) автор блогу УМІЄ ПИСАТИ, веде блог, намагається комунікувати з людьми. (а не заставляє ЦЕ за себе робити прес-службу...)

Я для себе особисто вирішив. Головний критерій при голосуванні для мене — уміння кандидата користуватися інтернетом, медіаграмотність і мінімальна «вмєняємість»…
Святослав Вишинський
Ви зараз виставляєте свою політичну силу в не найкращому світлі — адже по суті ігноруєте суть дискусії, а саме той факт, що представники ВО «Батьківщина» з відома або без відома партійного керівництва порушують домовленості між політичними силами, від яких залежить не тільки імідж, але й результати виборів. Натомість переводите розмову в русло «сам винен», хоча проблему, очевидно, слід шукати не в тому таборі. Потенційні виборці зроблять висновки, тому що мислячим людям зовсім нецікавою є політична сила, в якій відсутня належна внутрішня координація і кожен, хто «відчуває силу», спекулюючи її іменем, сьогодні «самовисувається», а завтра «самоголосує». Якщо ви не контролюєте (і, як видно, не виявляєте волі контролювати) політичні кроки своїх партійців, то як ви в майбутньому контролюватимете їхню діяльність в органах державної влади? Не дивно, що після кожних виборів фракція БЮТ систематично продукує «тушок», адже структура, в якій відсутня дисципліна і чітка кадрова політика, приречена програвати всі кампанії.
Віктор Довганич
Михайле, я вмію на компютері. Голосуй за мене.
Михайло Шморгун
а інші два пункта? )))

П.С. Я не Ваш електорат… я з Сторожинця)
Анатолій Кримський
А может они — москалі??
Маріанна Антонюк
перепрошую, що відповідаю зразу всім.
Перше. Сьогодні бюро обласної партійної організації ВО «Батьківщина» задовільнило заяву І.С. Паламаря про його призупинення членства в партії. Тож ні про яке ігнорування дискусії не йдеться. Але погодьтеся: спочатку приймається рішення всередині парторганізації, а потім воно оприлюднюється, правда?
Друге, як наслідок першого. Просила би авторів висловлювань на кшталт «непідконтрольності» чи «відсутності волі до контролю» в цьому випадку визнати помилковими.
Третє. Цілком поділяю гумор пана Довганича. Безліч людей володіє комп'ютером, медіаграмотні і навіть адекватні. Усіх до парламенту? А як же ж інші критерії?
Четверте. Навіть у президента США, якому важко закинути комп'ютерну безграмотність чи невміння писати, говорити, вести блоги і т.д., є прес-служба. І, до речі, в пана Назара Горука також вона є. Це певний обсяг роботи, а не переказування думок керівництва, як це комусь, можливо, видається.
Достатньо для дискусії?
Святослав Вишинський
Ви могли би розтлумачити зміст слова «призупинення» і які воно має правові наслідки? Чи це передбачено Статутом ВО «Батьківщина», яки і нормами партійного будівництва — тобто чи взагалі визнається Міністерством юстиції як факт «тимчасової» неприналежності до політичної сили? Направду, це звучить не менш софістично, які і деякі попередні тези, а тому сприймається неоднозначно. Щодо внутрішніх рішень — усе вірно.
Святослав Вишинський
У тексті Статуту ВО «Батьківщина» йдеться лишень про те, що: «3.4. Членами партії не можуть бути судді, працівники прокуратури та органів внутрішніх справ, співробітники Служби безпеки України, військовослужбовці. На час перебування на зазначених посадах чи службі на основі особистої заяви, поданої до відповідних статутних органів партії, вони зупиняють членство в партії, а при звільненні з цих посад можуть поновити своє членство в партії зі збереженням партійного стажу».

Тобто інші підстави призупинення членства не передбачені, і в обговорюваному нами випадку не стосуються обмежень українського законодавства. Закони не забороняють самовисуванцям перебувати у складі політичних партій — тобто фактично хід із «призупиненням членства» є правовим крутійством, адже, повторюсь, за цією ж логікою «призупинити членство» у ВО «Свобода» міг би і Назар Горук, і багато інших перспективних кандидатів у Західній Україні з метою обійти «букву» домовленостей опозиції.
Маріанна Антонюк
Розтлумачую. Заява І.С. Паламаря була про ПРИЗУПИНЕННЯ його членства в партії. Бюро обласної організації партії ВО «Батьківщина» задовільнило цю заяву, але оскільки вказаний випадок не входить у перелік обставин про призупинення, передбачених статтею Статуту, на яку Ви посилаєтесь, то рішенням бюро було ПРИПИНЕНО його ченство в партії (на підставі ч.1 статті 3.6)
Михайло Шморгун
І типу — все нормально, типу — питання вирішене? Партія — нєвіноватаяяонсамушол, всі інші — лохи, всьо схавали? Знову таки — візантійщина…
Маріанна Антонюк
ви пропонуєте — розстріляти? чи що?
Михайло Шморгун
дадада, ми обєднались заради Батьківщини ))))))

Втому то і діло, що ВАША ПАРТІЯ УЖЕ ДАВНО НІЧОГО НЕ МОЖЕ ЗРОБИТИ, окрім гучних заяв пресс-служби. Так — зі ЗМІ ви працюєте професійно, але ЗМІ це не все суспільство. Неспроможність вирішити партійні «тйорки» непублічно — це признак гниття і розвалу. Я розумію Горука, ВАША ПАРТІЯ його КИНУЛА, а тепер він виглядатиме крайнім… Молодці, так тримати! Дуже Ви своїх партнерів поважаєте! І я не злорадствую, я констатую ФАКТ…
Маріанна Антонюк
1) Ваше право навіть злорадствувати. Аби це було на користь суспільству.
2) Партійна діяльність передбачає публічність — навіть у «тьорках».
3) а я не розумію Горука — але це моя приватна думка і моє право.
4) маю питання. А як Ви, пане Михайле, розрізняєте політиків за принциповістю? Хто з них є «принциповим», а хто «безпринципним»? Так, просто цікаво.
Михайло Шморгун
Принциповий — той хто робить так, як говорить! та Має місію, більшу за дерибан…
Михайло Шморгун
Знову хороша міна при поганій грі… Захищаєте безпринципних політиків, не сприймаєте критику… Думаю, що Вашу політичну силу чекають розчарування… Люди звичайно проголосують, але процес самознищення уже не спиниш (імхо)…
Маріанна Антонюк
не зрозуміла… вибачте, мабуть або безпринципна, або не сприймаю критику ;)
Володимир Звенигородський
Товариство, хоч ви не сваріться. Ситуація склалася звично для української «політики». Паламаря — чоловіка за 70 років, якому хтось щось наобіцяв, «кинули», не включивши до партійного списку. Паламар емоційно вчинив, пішовши самовисуванцем, «кинувши» свою партію. Партія, «призупиненим» членом якої є Паламар, «кинула» ВО «Свободу», не маючи можливості вплинути на свого партійця. У результаті 203 округ торуватимуть кілька "єдиноопозиціонерів" та один представник влади. Таким чином уся весела компашка «кинула» тих людей, які все ще сподіваються, що в Україні можна побороти антиукраїнський режим.
Апелювання до положень Статуту, деталей призупинення чи непризупинення і т.д. не вирішує головної проблеми: по 203 округу міг перемагати опозиційний кандидат лише за умови непоборювання іншими опозиціонерами. І крапка. Усе інше — від лукавого.
Мене деколи аж теліпає від згуртованості тих же регіоналів та безтолковості начебто проукраїнських сил. Ну ніколи ми так нікого не поборемо!
Маріанна Антонюк
ооооо, важка артилерія підтягнулася :))) Вітаю, колего :))))
Останній абзац — просто в точку!
Колись про це поговоримо…
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте