Керівництво області долучилось до спорудження пам’ятника жертвам Голодомору

У Чернівцях за сприяння обласної державної адміністрації відкрито банківський рахунок для збору коштів на спорудження пам’ятника жертвам Голодомору і політичних репресій. За повідомленням Прес-центру Чернівецької обласної ради, благодійні внески зробили голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв та голова обласної ради Михайло Гайничеру. Як депутат Чернівецької обласної ради я схвалюю благодійний почин з огляду на важливість збереження національної пам’яті.

Ініціатива спорудження в Чернівцях пам’ятника жертвам Голодомору була вперше озвучена мною 21 грудня 2010 р. під час роботи 2-ої сесії Чернівецької обласної ради VI скликання. 17 грудня 2012 р. на 14-ій сесії обласної ради за моєю пропозицією до програми соціально-економічного розвитку області було включено пункт, який передбачає побудову в м. Чернівці пам’ятника жертвам Голодомору в Україні.

7 коментарів

Михайло Павлюк
Назаре, я вітаю і підтримую усі корисні проукраїнські речі, які робить ВО «Свобода» та її представники. Але, істина повинна завжди супроводжувати твої та твоїх однопартійців справи. Вперше ініціативу спорудження пам'ятника жертвам Голодомору на виконання указу Президента В. Ющенка висловили Володимир Куліш та Віктор Павлюк на закладенні пам'ятного знаку на розі вул. Шевченка та вул. Руської у 2007 р. І після щороку там відбувалися траурні заходи. Ми у період 2007-2010 рр. там з тобою просто не бачилися, потім, Свобода почала окремо вшановувати жертв Голодомору.
Вперше питання Голодомору на національному політичному рівні підняла фракція «Наша Україна» провівши у 2003 р. парламентські слухання та ухваливши навіть відповідну Постанову ВРУ. А фонд Катерини Ющенко «Україна 3000» підтримали вперше десятни заходів по всьому світу щодо висвітлення цієї проблеми, знявши інформаційну блокаду нашими сусідами та радянським минулим.
Ці невинно убієнні люди заслугоують на те, щоб їх пам'ятали і шанували. А Свобода, мені так здається, повинна не соромитися продовжувати (саме це слово, а не започатковувати чи ініціювати) ті добрі справи, які були розпочаті у 2005-2010 рр.
Святослав Вишинський
Назар Горук, вочевидь, не мав на увазі, що ініціатива була висунута вперше тільки ним — думаю, такі ж міркування протягом усіх років незалежності на Буковині озвучувались неодноразово. Йдеться про те, коли він уперше виступив із такою заявою у власній роботі, в якості депутата Чернівецької обласної ради, і чим персонально долучився до її втілення (адже це його особиста сторінка). Важливіше в цьому всьому, однак, не лаври першості, а те, що навіть крайова влада, стосунки з якою в опозиції традиційно напружені, зробила крок до історичного порозуміння — принаймні, на рівні області. Принаймні, символічно. Гадаю, Назар зі мною погодиться.
Михайло Павлюк
Святе, ти ж буквоїд. Кожна велика Справа починається із Слова. "Ініціатива спорудження памятника вперше була озвучена мною.....". Але ж не вперше. І у принципі можна трохи більше безособово (скромніше) у такій делікатній темі. Але дуже добре, що такі ідеї є, їх треба підтримувати. і завтра, коли будемо розглядати проект соц-економу на 2013 р. буду голосувати за та інших закликати. Головне, результат — пам'ятник та перемога українців над безпам'янством.
І, до речі, підтримати спорудження монументу варто не тільки вербально, але й фінансово. І без інформаційного розголосу.
Святослав Вишинський
Усе вірно: йдеться про те, коли саме Назар Горук у якості депутата обласної ради вперше у своїй роботі озвучив цю ініціативу. Українська мова іноді дозволяє зміщувати наголоси в реченнях за власним розсудом і прочитувати їх двояко, але, враховуючи специфіку джерела (особиста сторінка, через яку автор інформує виборців про свою діяльність), слід керуватись контекстом, який у блогах завжди — «автобіографічний». Мені, як виборцю, важливо знати персональне ставлення, оцінки й відношення депутата до тієї чи ін. справи — саме для цього він створює джерело прямої комунікації: особовий (sic) блог.

P.S. Особисто мені здається, що пам'ять не має відношення до пам'ятників і навіть до ритуалів.
Володимир Антонюк
Та не сперечайтеся вже над могилою «Нашої України». Мені б здавалось, що було б не зле спочатку конкурс якось оголосити, громадське обговорення, а потім гроші збирати. Бо одна вище названа особа вже гроші зібрала на якусь лікарню. І тепер ні її, ні грошей. Лише нові маєтки колишнього провідника в Карпатах ростуть. А пам'ятник таки треба.
Михайло Павлюк
По черзі. Святе — це дискусія. У нас з тобою дві різні думки. Я ще раз повторю свою, що не вважаю, що умісно привласнювати чужі ідеї, видавати за власні, навіть за нових умов, видозмінених форм т.д. Гадаю, що жодному професору не буде приємно, як молодий, начитаний аспірант чи асистент почне видавати ту саму теорію тільки у новому навчальному році чи після того, як була утворена нова кафедра. Професору буде болече і неприємно. Підкреслю, це дві різні думки. Я поважаю твою думку, мені здається, що саме тут ти помиляєшся.
Вчора на сесії відбулася розмова троьх — Горук, Куліш, Павлюк. Дуже приязно. Назар почув декілька нових речей про цю ініціативу. Ми потиснули один одному руки та розбіглися.
Щодо Володимира, то тут така справа. Я такі коментарі читаю постійно від Вас. І вагаюсь, не знаю, що можна сказати людині, яка не вміє ставитися з повагою у дискусії. З одного боку, не хочеться витрачати час, це як «горохом об стінку». З іншого, злить, що Ви не здатні до елементарного аналізу та порівняння. Володимире з повагою, яка була до Вас у 2005-2010 рр. Ви були депутатом облради, дружина працювала у прес-службі ОДА і БЮТ. Де і що робив тоді, і як це вітала країна? І де ти зараз із своїми ініціативами та громадськими кампаніями? Цій країні це не потрібно. Але чути «плясняві коменти» про вину попередників і що Ви там щось чули недочули — це опускати рівень розмови. Мені нецікаво читати Ваш тролінг на Вкурсі, я такий щодня читаю на Укр.правді. Нам краще говорити про виховання дітей при зустрічі у міській поліклініці. Честь!
Володимир Антонюк
Вибачте, Михайле, але частину тексту, звернену до мене я таки не зрозумів. Що саме я мав проаналізувати і порівняти? — Статки Ющенка до і після президентсва — нецікаво мені це. Це раз. Друге. Депутатство в облраді. Ви хочете від мене звіту про діяльність? — Я його можу надати, але кому від того стане краще? Країна це аж ніяк не вітала, до речі. Де я зараз своїми ініціативами і кампаніями? Ми живемо трохи на різних планетах — тому мої ініціативи і кампанії до Вас не долинають. Як, власне, і Ваші до мене. Особисто Вас, Михайле, я не чіпляв ні своїм тролінгом, ні коментом. Але якщо Ви так хворобливо реагуєте на згадування неіснуючої партії — то так і напишіть, а не починайте переходити на особистості. Бувайте здорові. ;)
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте