Заява щодо виходу з партії ВО «Свобода»

Нещодавно я написав заяву про вихід з партії ВО “Свобода”. Хочу дещо роз’яснити громадськості щодо такого свого вчинку.

Всеукраїнському об’єднанню “Свобода” я чесно віддавав все, що міг: роки праці, здоров’я, сили, добробут своєї сім’ї. І я радий, що зумів підняти “Свободу” на ПЕРЕДОВУ Буковинської політики. Через незрозумілі амбіції деяких людей, я не хочу бути учасником перетворення Буковинської Свободи на маргіналез Буковинської політики. Мета і можливості мають бути співвимірними та вищими.

Також не хочу подавати прапори деяким фінансово-політичним кланам, чиї лідери зустрічаються у Києві в дорогих ресторанах, попивають каву і їдять салатики за 800 гривень, вирішуючи кому яка область належить.

Скажу словами Юрія Луценко, які мені дуже сподобались: «Не маю права бути використаним ворогами, нерозумними або пристосуванцями» (читайте між рядків).

Мій вихід зі “Свободи” – це сигнал не тільки для лідерів “Свободи”, а й опозиції в цілому, від тисячі свободівців, прихильників “Удару” і “Батьківщини” по всій Україні: можливо, щось не так робиться??? Можливо, не можна блокувати трибуну майже до кінця, щоб розпустити Верховну Раду України, а потім ні з того ні з сього розблоковувати її і давати можливість Партії регіонів далі знущатись над українським народом. Незрозуміле голосування за закон, за яким Юлію Тимошенко могли б випустити, голосування по Пенсійній реформі тощо.

Дехто спекулював, мовляв, Горука не було на мітингу опозиції “Вставай, Україно”! Його не було на сцені з лідерами!?

Я на мітингу був, але серед людей, на сцену я не пішов свідомо! Мені немає чого там робити на сцені з деякими людьми, які приїздять на лексусах за сотні тисяч доларів з десятками охоронців, та прилітають чартерами за 30000 тисяч євро, в той час коли мій народ голодує, виє і стогне та не має можливості елементарно, по-людськи, нагодувати свою родину, обстежити своє здоров’я, і нормально жити.

Я був, є і буду в опозиції до Партії регіонів, комуністів, влади!

Хочу зазначити, що я не збираюся критикувати “Свободу” чи її лідерів. Більше того – я готовий співпрацювати і допомагати їй, у мене немає жодного конфлікту з Олегом Тягнибоком, хоча я завжди мав свою принципову позицію щодо усіх питань, пов’язаних з Буковинською “Свободою”. Тягнибока, як людину я поважаю і добровільно склав повноваження керівника місцевої “Свободи”.

Також глибоко поважаю свободівців з якими пліч-о-пліч боровся за побудову Української Держави на засадах соціальної і національної справедливості. Всім цим людям хочу подякувати і побажати сил та мудрості.

До мене звертаються чимало партійців з бажанням в знак солідарності зі мною вийти з партії, натомість я закликаю їх не робити цього: мій вихід не протидія, а стимул до дії! Адже у житті завжди треба бути принциповим. Зробити все, щоб ВО “Свобода” отримала тотальну владу на Буковині і разом з вами почала докорінні зміни. Якщо ви побачите, що її лідери не роблять цього, а думають тільки про себе – тоді виходьте.

Враховуючи дисципліну, за наслідком рішень обласного комітету і політради ВО “Свобода”, я готовий скласти повноваження депутата Чернівецької обласної ради. Але я не хочу бути членом жодної партії.

Вірю, що мої слова не будуть даремними і ввійдуть у серця тих, на кого сподіваються мільйони українців!

Хай береже Україну Бог! Слава Україні!

6 коментарів

Галина Єреміца
Святослав Вишинський
Відео-запис оголошення заяви на сесії Чернівецької обласної ради 26 квітня 2013 р.:

Анатолій Кримський
Ну що це за вихід??
Хіба так з партії виходять??
Ось як треба — a-krymskyi.vkursi.com/5202.html
Святослав Вишинський
Достатньо розмістити один коментар під одним дописом, а не дублювати чотири рази під різними. Копії видалено модератором ВКурсі.ком. Публікація ідентичних коментарів у мережі розцінюється як спам.
Анатолій Кримський
Ой, я вибачаюсь. Я як думав: коли можна декілька разів разміщувати ту саму інформайію, то можна розміщувати і ті ж самі коментарі.
Анатолій Кримський
Краще б залишили коментар до останньої статті.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте